La detección del efecto térmico urbano a través de las imágenes NOAA
DOI:
https://doi.org/10.7203/CGUV..14475Resum
El efecto térmico urbano, aunque innegable, es controvertido en su importancia. A medida que el entorno de los observatorios ha ido acumulando edificios, pavimentaciones, población y actividades, sus registros de temperatura han acusado esos cambios. Las ciudades se han convertido en células o burbujas de condiciones climáticas muy distintas a las del entorno atmosférico o rural en que están enclavadas. Este proceso denominado de la "isla de calor", constituye un auténtico tajón de Aquiles en los análisis sobre la evolución de las temperaturas. El presente trabajo pone de manifiesto la naturaleza e importancia de este proceso sobre la región mediterránea española a través de la imaginería infrarroja del NOAA. Las imágenes han mostrado la relevancia del fenómeno y sus principales características.Descàrregues
Descàrregues
Com citar
-
Resum171
-
PDF (Español)50
Número
Secció
Llicència
Els autors i autores cedeixen a la revista Cuadernos de Geografía de la Universitat de València els drets de reproducció en revistes científiques dels textos publicats. Així mateix, permeten a l'equip de CGUV distribuir aquests continguts, a més de fer-ho en el lloc web de CGUV, en totes aquelles bases de dades científiques en què es trobi indexada aquesta, sempre amb l'objectiu d'assegurar una àmplia distribució dels continguts cedits per les persones autores.
Apostant per un ferm compromís amb les polítiques de continguts en obert i intentant garantir la màxima difusió dels treballs publicats, les persones autores mantenen tots els drets de copyright. Podran reproduir i distribuir les seves obres en altres publicacions. No obstant això, es recomana esmentar en el nou text que aquest ha estat prèviament publicat en CGUV, adjuntant una cita completa a aquest.
Els textos publicats en aquesta revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari- a una llicència de Creative Commons: Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 4.0 Internacional. La llicència completa es pot consultar a Creative Commons.