Repertori d'aliments en el Tirant lo Blanch: E dinaren-se ab molt gran plaer

Autores/as

  • Eduard Baile

DOI:

https://doi.org/10.7203/tirant.12.3421

Palabras clave:

Alimentació, menjar, nodriment, cuina, Tirant, Martorell.

Resumen

El propòsit d’aquest treball és donar compte del repertori d’aliments contingut en el Tirant lo Blanc o, per dir-ho en termes prestats de Josep Pla i el seu clàssic El que hem menjat, el que mengen (i beuen) els personatges de la nostra novel·la de cavalleries. No es tracta, doncs, d’observar cap mena de ritual a taula ni tampoc de reflexionar sobre processos de preparació culinària, sinó que pretenem de centrar-nos específicament en una recopilació el més exhaustiva possible de les carns, els llegums, les fruites o les begudes que serveixen per al nodriment de Tirant, Carmesina i la resta de personatges com a mostra aproximativa dels hàbits d’alimentació del segle XV, especialment pel que fa a la noblesa.

Descargas

Los datos de descargas todavía no están disponibles.

Descargas

Cómo citar

Baile, E. (2014). Repertori d’aliments en el Tirant lo Blanch: E dinaren-se ab molt gran plaer. Tirant: Butlletí Informatiu I bibliogràfic De Literatura De Cavalleries, (12), 5–31. https://doi.org/10.7203/tirant.12.3421
Metrics
Vistas/Descargas
  • Resumen
    303
  • PDF (Català)
    212

Número

Sección

ARTÍCULOS

Métrica

Artículos similares

1 2 3 4 5 6 7 > >> 

También puede Iniciar una búsqueda de similitud avanzada para este artículo.