El vino en el hinterland del Portus de Saguntum (ss. I a.C.-I d.C.)
DOI:
https://doi.org/10.7203/SAGVNTVM..1895Resum
Durante la época augustea, el vino fue una de las mercancías más frecuentemente comercializadas dentro del ámbito económico del Imperio Romano.Los ss. 1 a.C. y 1 d. C. presenciaron una verdadera internacionalización del comercio vinícola. Por ello, los puertos fueron un elemento esencial en relación con un municipiumn y con una zona subsidiaria donde se ubicaban las villae productoras de vino, generalmente en situación litoral, aunque algunas de ellas se establecieron más al interior junto a cursos fluviales utilizados como vías de comunicación. En la actualidad, alrededor de cada puerto existe una amplia zona que depende económicamente de él. De la misma manera, el puerto romano de Saguntum dispuso de un amplio hinterland en el que se desarrolló, desde los momentos iniciales del s. 1 a.C., una importante zona vinícola siguiendo el modelo de producción romano. En este artículo reflejamos e interpretamos algunos de los restos arqueológicos relacionados con el vino: villae, alfares, embarcaderos, ánforas (algunas de ellas con marcas impresas).Descàrregues
Descàrregues
Publicades
Com citar
-
Resum363
-
PDF (Español)689
Número
Secció
Llicència
Licensed under a Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 3.0 Unported.
Amb la publicació impresa dels treballs, els/les autors/es accepten que el Departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga de la Universitat de València pugui permetre la difusió i el lliure accés a través de les adreces electròniques i enllaços de l'editor.
El contingut dels treballs és responsabilitat dels autors/es signants i no expressa la posició ni l'opinió del Consell de Redacció.
Les obres que es publiquen en aquesta revista estan subjectes als següents termes:
1. Els/Les autors/es conservan els drets patrimonials (copyright) de les obres publicades, i afavoreixen i permeten la reutilització de les mateixes sota la llicència indicada en el punt 2.
2. Les obres es publiquen en l'edició electrònica de la revista sota una llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 Espanya. Es poden copiar, usar, difondre, transmetre i exposar públicament, sempre que es citi la autoria, la url, i la revista, i no es facin servir per a fins comercials.
3. Els/Les autors/es estan d'acord amb la llicència d'ús utilitzada per la revista, amb les condicions d'auto-arxiu i amb la política d'accés obert.
4. En cas de reutilització de les obres publicades cal esmentar la existència i especificacions de la llicència d'ús a més d'esmentar l'autoria i font original de la publicació.
5. La política editorial de la revista permet que els/les autors/es puguin utilitzar les versions preprint (versió enviada per l'autor), postprint (versió revisada i acceptada) i postprint publicada.