Los aportes del Ebro a la cuenca mediterránea. El episodio de diciembre de 1982 en imágenes térmicas
DOI:
https://doi.org/10.7203/CGUV..14640Resum
Los aportes del Ebro, por su volumen, constituyen un elemento importante para compensar el déficit hídrico de la cuenca balear y condicionan la dinámica marina en la zona. En este trabajo se analiza, a partir de una serie de tres imágenes NOAA-AVHRR de diciembre de 1982 y enero de 1983, la magnitud y el desplazamiento de las aguas vertidas en Tortosa durante un episodio de crecida que se generó en la cabecera de la cuenca. La pluma de agua del Ebro adopta la trayectoria de la corriente liguroprovenzal- catalana que circula en dirección SW siguiendo la plataforma continental. Esta tendencia de las aguas continentales parece debida al efecto combinado de la acción de los vientos de componente norte que predominaron durante el período y al patrón general de la circulación superficial.Descàrregues
Descàrregues
Com citar
-
Resum175
-
PDF (Español)55
Número
Secció
Llicència
Els autors i autores cedeixen a la revista Cuadernos de Geografía de la Universitat de València els drets de reproducció en revistes científiques dels textos publicats. Així mateix, permeten a l'equip de CGUV distribuir aquests continguts, a més de fer-ho en el lloc web de CGUV, en totes aquelles bases de dades científiques en què es trobi indexada aquesta, sempre amb l'objectiu d'assegurar una àmplia distribució dels continguts cedits per les persones autores.
Apostant per un ferm compromís amb les polítiques de continguts en obert i intentant garantir la màxima difusió dels treballs publicats, les persones autores mantenen tots els drets de copyright. Podran reproduir i distribuir les seves obres en altres publicacions. No obstant això, es recomana esmentar en el nou text que aquest ha estat prèviament publicat en CGUV, adjuntant una cita completa a aquest.
Els textos publicats en aquesta revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari- a una llicència de Creative Commons: Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 4.0 Internacional. La llicència completa es pot consultar a Creative Commons.