La política industrial valenciana y su impacto territorial. 1985-1994
DOI:
https://doi.org/10.7203/CGUV..14729Resum
El presente artículo analiza los principios y bases teóricas de la política industrial valenciana de los últimos 10 años, realizando un balance de sus resultados desde una perspectiva sectorial y territorial. Dicha política se ha inspirado en algunos conceptos teóricos desarrollados en los años 80 tales como desarrollado endógeno, distrito industrial y especialización flexible, y se ha planteado como principal objetivo de su actuación el tejido local de pequeñas y medianas empresas. Sin embargo, las diferencias que presenta la Comunidad Valenciana respecto al modelo de la Tercera Italia han generado una marcada dualización económica que tiene una expresión sectorial y territorial. En respuesta a este proceso, la política industrial ha experimentado una serie de cambios de orientación que intentan vencer las resistencias y dificultades de modernización de una parte importante del tejido productivo regional.Descàrregues
Descàrregues
Com citar
-
Resum197
-
PDF (Español)63
Número
Secció
Llicència
Els autors i autores cedeixen a la revista Cuadernos de Geografía de la Universitat de València els drets de reproducció en revistes científiques dels textos publicats. Així mateix, permeten a l'equip de CGUV distribuir aquests continguts, a més de fer-ho en el lloc web de CGUV, en totes aquelles bases de dades científiques en què es trobi indexada aquesta, sempre amb l'objectiu d'assegurar una àmplia distribució dels continguts cedits per les persones autores.
Apostant per un ferm compromís amb les polítiques de continguts en obert i intentant garantir la màxima difusió dels treballs publicats, les persones autores mantenen tots els drets de copyright. Podran reproduir i distribuir les seves obres en altres publicacions. No obstant això, es recomana esmentar en el nou text que aquest ha estat prèviament publicat en CGUV, adjuntant una cita completa a aquest.
Els textos publicats en aquesta revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari- a una llicència de Creative Commons: Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 4.0 Internacional. La llicència completa es pot consultar a Creative Commons.