Los depósitos pleistocenos del yacimiento de Cirat (Montán, País Valenciano) y su significado geomorfológico
DOI:
https://doi.org/10.7203/CGUV..14755Resum
Este trabajo parte del estudio geomorfológico y sedimentológico de la Cueva de Cirat (Montán, Alto Mijares) y de los depósitos detríticos y litoquímicos que la colmataron casi totalmente a lo largo del Cuaternario. Los resultados obtenidos se ponen en relación con la evolución de la red fluvial exterior, lo que permite ensayar la reconstrucción morfogenética del área. En las conclusiones destaca el origen pre-cuaternario de la cavidad y los episodios de su transformación durante el Pleistoceno, que se subordinan estrechamente a los procesos de encajamiento de los barrancos inmediatos. La fosilización definitiva del conducto se marca por la formación de un potente nivel carbonatado cuando la Cueva de Cirat queda en posición colgada con respecto a la red fluvial epígea.Descàrregues
Descàrregues
Com citar
-
Resum206
-
PDF (Español)89
Número
Secció
Llicència
Els autors i autores cedeixen a la revista Cuadernos de Geografía de la Universitat de València els drets de reproducció en revistes científiques dels textos publicats. Així mateix, permeten a l'equip de CGUV distribuir aquests continguts, a més de fer-ho en el lloc web de CGUV, en totes aquelles bases de dades científiques en què es trobi indexada aquesta, sempre amb l'objectiu d'assegurar una àmplia distribució dels continguts cedits per les persones autores.
Apostant per un ferm compromís amb les polítiques de continguts en obert i intentant garantir la màxima difusió dels treballs publicats, les persones autores mantenen tots els drets de copyright. Podran reproduir i distribuir les seves obres en altres publicacions. No obstant això, es recomana esmentar en el nou text que aquest ha estat prèviament publicat en CGUV, adjuntant una cita completa a aquest.
Els textos publicats en aquesta revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari- a una llicència de Creative Commons: Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 4.0 Internacional. La llicència completa es pot consultar a Creative Commons.