El paper de València en la transició demogràfica al País Valencià (1860-1930)
DOI:
https://doi.org/10.7203/CGUV..14772Resum
La ciutat de València va jugar un paper important en el procés de canvi demogràfic, esdevingut al País Valencia -en una primera etapa- al llarg del darrer terç del pasta segle i el primer de l'actual. Com a nucli urbà -I amb economia urbana- més important del País, va generar un fort corrent immigratori per tal de suplir un balanç vegetatiu entor a zero. Aquesta migració va originar una certa desvitalització del rerapaís, però no va revitalitzar la ciutat: les noves condicions de vida dels immigrants van ser menys proclius a la nupcialitat i a la fecunditat, encara que la mortalitat urbana va millorar força, tot i mantenir durant dècades unes pitjors condicions que a la ruralia. Per tant, seria en aquesta filtratge valencià on rauria una de les claus de la transició demogràfica del País. Al capdavall, es tractaria d'un exemple més del paper de les ciutats grans en aquest procés de canvi poblacional.Descàrregues
Descàrregues
Com citar
-
Resum178
-
PDF (Español)51
Número
Secció
Llicència
Els autors i autores cedeixen a la revista Cuadernos de Geografía de la Universitat de València els drets de reproducció en revistes científiques dels textos publicats. Així mateix, permeten a l'equip de CGUV distribuir aquests continguts, a més de fer-ho en el lloc web de CGUV, en totes aquelles bases de dades científiques en què es trobi indexada aquesta, sempre amb l'objectiu d'assegurar una àmplia distribució dels continguts cedits per les persones autores.
Apostant per un ferm compromís amb les polítiques de continguts en obert i intentant garantir la màxima difusió dels treballs publicats, les persones autores mantenen tots els drets de copyright. Podran reproduir i distribuir les seves obres en altres publicacions. No obstant això, es recomana esmentar en el nou text que aquest ha estat prèviament publicat en CGUV, adjuntant una cita completa a aquest.
Els textos publicats en aquesta revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari- a una llicència de Creative Commons: Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 4.0 Internacional. La llicència completa es pot consultar a Creative Commons.