El contacte entre la Ribera del Xúquer i els raiguers de les Muntanyes de Carcaixent
DOI:
https://doi.org/10.7203/CGUV..14979Resum
Cuando el río Xúquer llega a la Ribera, deja el encajamiento montañoso y forma un cono aluvial que ent ra en contacto con los piedemontes originados por los relieves emergidos en las cercanías de la llanura de inundación, apareciendo unas zonas deprimidas en el punto de contacto de las dos formaciones por los perfiles opuestos que presentan. Además, el contacto no es estable debido a la diferente velocidad de crecimiento en altura, y en consecuencia los depósitos fluviales conquistan poco a poco las tierras de piedemonte y por lo tanto, la zona deprimida se aleja cada vez más del río. En segundo lugar, los núcleos de población, que hace muchos años estaban al margen de las inundaciones por estar situados en promontorios del terreno, están sometidos a un mayor peligro al perder altura respecto a la llanura de inundación. .Descàrregues
Descàrregues
Com citar
-
Resum182
-
PDF (Español)55
Número
Secció
Llicència
Els autors i autores cedeixen a la revista Cuadernos de Geografía de la Universitat de València els drets de reproducció en revistes científiques dels textos publicats. Així mateix, permeten a l'equip de CGUV distribuir aquests continguts, a més de fer-ho en el lloc web de CGUV, en totes aquelles bases de dades científiques en què es trobi indexada aquesta, sempre amb l'objectiu d'assegurar una àmplia distribució dels continguts cedits per les persones autores.
Apostant per un ferm compromís amb les polítiques de continguts en obert i intentant garantir la màxima difusió dels treballs publicats, les persones autores mantenen tots els drets de copyright. Podran reproduir i distribuir les seves obres en altres publicacions. No obstant això, es recomana esmentar en el nou text que aquest ha estat prèviament publicat en CGUV, adjuntant una cita completa a aquest.
Els textos publicats en aquesta revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari- a una llicència de Creative Commons: Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 4.0 Internacional. La llicència completa es pot consultar a Creative Commons.