Nota preliminar sobre yacimientos paleontológicos pleistocénicos en la Ribera Baixa
DOI:
https://doi.org/10.7203/CGUV..14985Resum
Se clasifican y estudian los restos óseos de cuatro yacimientos pleistocenos de la Ribera Baixa (Valencia) relacionando los resultados con una serie de elementos bioestratigráficos, lo que permite una aproximación a su biozonación. Dos de ellos - Muntanyeta dels Sants y El Castell- contienen la macrofauna más antigua, perteneciente al Pleistoceno medio. Algo posterior es el yacimiento de Malvinaret, mientras que el último -Coveta de la Bassa de Sant Llorenç- contiene especies emigradas en el interglacial Mindel-Riss de la cronología alpina.Un breve comentario valora la situación de estos depósitos a cotas bajas sobre el mar, relacionándola con la posible estabilidad del relieve durante el cuaternario o, al menos, con la ausencia de oscilaciones positivas importantes de la costa del golfo de Valencia.Descàrregues
Descàrregues
Com citar
-
Resum187
-
PDF (Español)76
Número
Secció
Llicència
Els autors i autores cedeixen a la revista Cuadernos de Geografía de la Universitat de València els drets de reproducció en revistes científiques dels textos publicats. Així mateix, permeten a l'equip de CGUV distribuir aquests continguts, a més de fer-ho en el lloc web de CGUV, en totes aquelles bases de dades científiques en què es trobi indexada aquesta, sempre amb l'objectiu d'assegurar una àmplia distribució dels continguts cedits per les persones autores.
Apostant per un ferm compromís amb les polítiques de continguts en obert i intentant garantir la màxima difusió dels treballs publicats, les persones autores mantenen tots els drets de copyright. Podran reproduir i distribuir les seves obres en altres publicacions. No obstant això, es recomana esmentar en el nou text que aquest ha estat prèviament publicat en CGUV, adjuntant una cita completa a aquest.
Els textos publicats en aquesta revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari- a una llicència de Creative Commons: Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 4.0 Internacional. La llicència completa es pot consultar a Creative Commons.