Funcions i responsabilitats de l'equip científic
Director:
-Procediment de selecció: El director de la revista és nomenat pel director del Servei de Publicacions de la Universitat de València, prèvia elecció per votació del consell editorial, i amb el vist-i-plau majoritari del consell científic.
-Funcions: el director és el gestor científic bàsic de la revista: canalitza les propostes d'articles al consell editor per a la primera supervisió (formats i qualitat de llenguatge), i als revisors per a la segona (qualitat científica i continguts). Per a la designació de revisors, el director s'ajuda de consultes amb membres de l'equip científic.
Consell editor:
-Composició: El consell editor o consell de redacció està format per cinc persones: director, secretari i tres vocals. S'ha optat per un consell editor de dimensions reduïdes per a dotar-lo de major agilitat i operativitat.
-Selecció: Els membres són seleccionats i anomenats pel mateix procediment que el director.
-Proporció: La presència en el consell editor de membres externs a la institució editora (Universitat de València) serà com a mínim del 33%.
-Funcions: Els membres del consell editor donen suport al director en les funcions d'aquell.
L'equip editorial realitza el seguiment dels treballs presentats (recepció i tramitació, inclosa l'avaluació primera dels formats i qualitat de llenguatge), i estableix els continguts i estil de la revista.
Consell científic:
-Composició: El consell científic o consell assessor està format per una quantitat de membres que pot ser variable, però es mourà al voltant de vuit a dotze persones.
-Selecció: Els nous membres del consell científic són proposats pel consell editor amb el vist-i-plau de la resta del consell científic.
-Proporció: La presència de membres de la institució editora (Universitat de València) en el consell científic no podrà superar el 10%.
-Funcions: El consell científic, a més de prestigiar la revista amb el seu aval, és l'equip consultor per a aspectes de política editorial, i procura la seua difusió en tots els fòrums professionals. Els seus membres també són consultats pel director sobre elecció de revisors.
Control, auditoria i autoavaluació de la revista
Una revista científica ha d'autoavaluar-se periòdicament, en diferents aspectes. Anualment, l'equip editorial de Magnificat CLM realitzarà una reunió, física o virtual, en què valorarà la qualitat global dels seus criteris d'avaluació, formularis i protocols web, informes d'avaluació, treballs publicats i paper dels revisors. A la llum de les dades i opinions recollides dels diferents agents (lectors, revisors, autors, consell de redacció i consell assessor), es plantejarà la possibilitat de millores en els diferents aspectes de la revista .
--Opinió dels lectors
L'opinió dels lectors serà recollida de manera contínua a través de la presència de Magnificat CLM a xarxes socials i en ScienceOpen.com, així com al seu blog. A través d'aquestes plataformes, es recolliran opinions sobre l'originalitat, significació, novetat, actualitat i qualitat metodològica dels articles de Magnificat CLM, que seran tingudes en compte en l'autoavaluació anual.
--Opinió de l'equip editorial
Els membres de l'equip editorial efectuen, també, un treball continu d'avaluació dels diferents agents: repleguen les opinions dels lectors; interactuen amb els autors, replegant-ne també les opinions en el procés; realitzen la valoració del treball dels revisors en cada lliurament, així com la tasca del consell científic, que informarà sobre política editorial a seguir per la revista. Tots aquests elements, com s'ha dit, es posen en comú i, en el seu cas, donen lloc a modificacions, en la reunió anual d'autoavaluació de la revista.
--Opinió dels revisors
La revista sol·licita opinions i suggeriments de millora a tots els seus revisors, dins el propi formulari d'avaluació (vegeu pregunta 15 del formulari d'avaluació a emplenar pels revisors), cada vegada que aquests realitzen un informe. Aquestes opinions són valorades i, en el seu cas, incorporades en la reunió d'autoavaluació anual.
--Opinió dels autors
Una vegada publicat un número, Magnificat CLM és oberta a rebre dels autors l'opinió sobre els següents punts del procés editorial: criteris d'avaluació de manuscrits, períodes de revisió, protocols de revisió i qualitat de les revisions.