La ciència del sexe
El sexe ens aporta felicitat. Tanmateix, l’atracció sexual humana és un còctel complex. Entenem com funciona una erecció o un orgasme, però no sempre resulta senzill predir una reacció sexual: per què un dia estem més excitats i uns altres no, o per què una persona ens erotitza i ens genera un desig gairebé irrefrenable mentre que moltes altres no ho fan… I què ocorre amb formes de relacionar-se cada vegada més habituals com el poliamor, les parelles obertes o els intercanvis de parella?
En el sexe entren en joc aspectes purament fisiològics, hormonals, neurològics, però també altres psicosocials. Incideixen, per tant, factors biològics com culturals. I la ciència, des d’una perspectiva multidisciplinària, té molt a dir. Ja hi ha tota una tradició d’estudis que expliquen els mecanismes del desig i l’excitació, però encara existeixen aspectes el funcionament dels quals no s’acaben d’entendre bé.
L'objectiu d'aquest monogràfic de Metode Science Studies Journal, coordinat pel periodista de ciència i divulgador Pere Estupinyà, és revisar l'estat actual d'aquestes i altres qüestions fonamentals sobre el sexe des de la perspectiva científica.
Monogràfic especial sobre «La ciència del sexe». Instruccions per a l’enviament d’articles.
- Data límit d’enviament: fins al 15 de desembre de 2024.
- Data prevista de publicació: volum 3, 2025.
- Idiomes de recepció d’articles: català, espanyol i anglès.
- Extensió: entre 16.000 i 20.000 caràcters amb espais, referències incloses. Seguiu l’enllaç per a consultar les normes d’edició
- Mètode Science Studies Journal està indexada en nombroses bases de dades com Scopus, JCR, ERIH Plus i Latindex, entre altres.
Per a l’enviament d’articles és necessari registrar-se prèviament ací (les persones de la Universitat de València han de registrar-se amb el nom d’usuari i contrasenya del correu institucional de la UV). Una vegada que dispose d’un nom d’usuari i contrasenya, es pot realitzar l’enviament de l’article des d’aquest enllaç.
Dubtes: metodessj@uv.es