Introducció: Ciència, raça i nazisme

Els orígens del nacionalsocialisme, cent anys després de 'Mein Kampf'

Autors/ores

  • Pedro Jesús Teruel Universitat de València

DOI:

https://doi.org/10.7203/metode.15.30177

Paraules clau:

nazisme

Resum

«La nostra biografia no la podem pas corregir amb posterioritat, sinó que hem de viure-hi. Tanmateix, a nosaltres mateixos sí que podem corregir-nos». Aquesta frase de Reiner Kunze encapçala un testimoni colpidor: el de Traudl Junge, joveníssima secretària d’Adolf Hitler des del desembre del 1942 fins al suïcidi del dictador el 30 d’abril del 1945. Al seu llibre Bis zur letzten Stunde (publicat en castellà per Península com a Hasta el último momento), Junge narra com accedí al cercle íntim d’un home que –d’això sols després n’hauria esdevingut conscient– havia endegat actes monstruosos, per damunt de qualsevol mesura coneguda d’inhumanitat.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Pedro Jesús Teruel, Universitat de València

Professor titular del Departament de Filosofia de la Universitat de València. La seva recerca sistemàtica aborda la confluència entre teoria del coneixement, antropologia filosòfica i neurociència sobre el rerefons historiogràfic de la filosofia clàssica alemanya.

Publicades

2025-01-07

Com citar

Teruel, P. J. (2025). Introducció: Ciència, raça i nazisme: Els orígens del nacionalsocialisme, cent anys després de ’Mein Kampf’. Metode Science Studies Jornal, (15). https://doi.org/10.7203/metode.15.30177
Metrics
Views/Downloads
  • Resum
    2

Número

Secció

Ciència, raça i nazisme: Els orígens del nacionalsocialisme, cent anys després de 'Mein Kampf'

Metrics

Articles més llegits del mateix autor/a