Poe: cor científic. Els antecedents de la ciència-ficció
DOI:
https://doi.org/10.7203/metode.0.3480Paraules clau:
Poe, ciència, ciència-ficció, literaturaResum
En parlar sobre els orígens de la ciència-ficció i la literatura d’anticipació, immediatament pensem en els noms de Herbert G. Wells o Jules Verne, prolífics autors de les acaballes del XIX i font d’inspiració de generacions posteriors. Pocs hi inclouen Edgar Allan Poe, autor de començament del mateix segle i font d’inspiració dels ja mencionats. I és que si Verne i Wells van ser els pares de la ciència-ficció, sens dubte Poe va ser-ne l’avi.
Descàrregues
Referències
Beaver, H. (ed.), 1976. The Science Fiction of Edgar Allan Poe. Penguin Books. Harmondsworth.
Mabbott, T. O., 2000. Edgar Allan Poe, Tales & Sketches. University of Illinois Press. Chicago.
Poe, E. A., 2009. The Complete Works of Edgar Allan Poe Cosimo. New York.
Quinn, A. H. and S. Rosenheim, 1998 [1941]. Edgar Allan Poe: A Critical Biography. Johns Hopkins UP. Baltimore.
Shaw, R., 1988. The Ragged Astronauts. Baen. New York.
Vincelette, E., 2008. «Beauty, Truth and the World: the Prophecy and Theology of Poe’s “Eureka”». E. A. Poe Review, IX(2): 36-54.
Walsh, L., 2006. Sins Against Science: the Scientific Media Hoaxes of Poe, Twain, and Others. State University of New York. Albany.
Descàrregues
Publicades
Com citar
-
Resum1142
-
PDF333
-
PDF (Español)310
-
PDF 227
Número
Secció
Llicència
Tots els documents inclosos en OJS són d'accés lliure i propietat dels seus autors.
Els autors que publiquen en aquesta revista estan d'acord amb els següents termes:
- Els autors conserven els drets d'autor i garanteixen a la revista el dret a la primera publicació del treball, llicenciat baix una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0 Internacional de Creative Commons, que permet a altres compartir el treball amb un reconeixement de l'autoria del treball i citant la publicació inicial en aquesta revista.
- Es permet i s'anima els autors a difondre la versió definitiva dels seus treballs electrònicament a través de pàgines personals i institucionals (repositoris institucionals, pàgines web personals o perfils a xarxes professionals o acadèmiques) una vegada publicat el treball.