Estirp de perpetradors (pequeñas mujeres rojas de Marta Sanz, novel·la negra de la memòria històrica)
DOI:
https://doi.org/10.7203/qdfed.26.22097Paraules clau:
novel·la espanyola contemporània, Marta Sanz, novel·la de memòria històrica, novel·la negra, perpetrator's turnResum
pequeñas mujres rojas de Marta Sanz és una novel·la de la memòria històrica, compromesa amb la construcció de la memòria democràtica espanyola, que es centra en la figura del perpetrador Jesús Beat -un delator- i la seua estirp. El mòbil de Beat és la cobdícia. Els seus descendents hereten els béns aconseguits amb el crim i també la condició cobdiciosa i criminal. En quant que novel·la de la memòria, s'inscriu en el gir victimari i busca una relació clara i unívoca amb el passat, amb les exhumacions de fosses i el seu significat històric. Les marques de novel·la negra atorguen centralitat al corpus delicti, al cos lacerat i assassinat de Paula Feixes, que es convertix en testimoni de la perpetuació de la violència en la història recent d'Espanya (1936- 2012) . Esta novel·la negra de significat històric es projecta sobre el cine i la literatura fantàstica i de terror com a forma de representar el mal i de corregir la banalitat del mal.
Descàrregues
Descàrregues
Publicades
Com citar
-
Resum1795
-
PDF (Español)1419
Número
Secció
Llicència
Este obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 4.0 Internacional.
Tots els documents inclosos a OJS són d'accés lliure i propietat dels seus autors i/o institucions editores, i per tant, qualsevol acte de reproducció, comercialització, comunicació pública o transformació total o parcial necessita el consentiment exprés i escrit d'aquests.
________
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).