De la fam al festí. L’alimentació a Jaufré i Flamenca

Authors

  • Anton Maria Espadaler Universitat de Barcelona

DOI:

https://doi.org/10.7203/scripta.22.27827

Abstract

Resum: L’alimentació permet de copsar les grans diferències existents entre les dues grans novel·les occitanes del segle XIII. El Jaufré, novel·la d’aventures, rural i accelerada, ofereix uns àpats que generalment són de supervivència, mentre que els banquets es resolen sense cap especificació rellevant Per contra, a Flamenca, urbana, sedentària i refinada, l’autor té cura de descriure la riquesa d’un coneixement gastronòmic que es reclama d’un pensament hedonista que coincideix amb la joie de vivre que afecta tots els aspectes de la novel·la.

Paraules clau: Jaufré, Flamenca, aventura, fam, banquet


Abstract: Food allows us to grasp the great differences between the two great Occitan novels of the 13 Century. Jaufré, an adventure novel, rural and fast-paced, generally presents meals as pure survival, while the banquets are solved without any relevant specifications. In opposition, in Flamenca, sedentary and refined, the author cares to describe the richness of a gastronomic knowledge linked to a hedonistic thought, which matches the joie de vivre that runs through all aspects of the novel.

Keywords: Jaufré, Flamenca, adventure, hunger, banquet

Downloads

Download data is not yet available.

Downloads

Published

2023-12-03

How to Cite

Espadaler, A. M. (2023). De la fam al festí. L’alimentació a Jaufré i Flamenca. SCRIPTA. Revista Internacional De Literatura I Cultura Medieval I Moderna, 22(22), 216–227. https://doi.org/10.7203/scripta.22.27827
Metrics
Views/Downloads
  • Abstract
    593
  • PDF (Català)
    274

Metrics