De la fam al festí. L’alimentació a Jaufré i Flamenca

Autores/as

  • Anton Maria Espadaler Universitat de Barcelona

DOI:

https://doi.org/10.7203/scripta.22.27827

Resumen

Resum: L’alimentació permet de copsar les grans diferències existents entre les dues grans novel·les occitanes del segle XIII. El Jaufré, novel·la d’aventures, rural i accelerada, ofereix uns àpats que generalment són de supervivència, mentre que els banquets es resolen sense cap especificació rellevant Per contra, a Flamenca, urbana, sedentària i refinada, l’autor té cura de descriure la riquesa d’un coneixement gastronòmic que es reclama d’un pensament hedonista que coincideix amb la joie de vivre que afecta tots els aspectes de la novel·la.

Paraules clau: Jaufré, Flamenca, aventura, fam, banquet


Abstract: Food allows us to grasp the great differences between the two great Occitan novels of the 13 Century. Jaufré, an adventure novel, rural and fast-paced, generally presents meals as pure survival, while the banquets are solved without any relevant specifications. In opposition, in Flamenca, sedentary and refined, the author cares to describe the richness of a gastronomic knowledge linked to a hedonistic thought, which matches the joie de vivre that runs through all aspects of the novel.

Keywords: Jaufré, Flamenca, adventure, hunger, banquet

Descargas

Los datos de descargas todavía no están disponibles.

Descargas

Publicado

2023-12-03

Cómo citar

Espadaler, A. M. (2023). De la fam al festí. L’alimentació a Jaufré i Flamenca. SCRIPTA. Revista De Literatura I Cultura Medieval I Moderna, 22(22), 216–227. https://doi.org/10.7203/scripta.22.27827
Metrics
Vistas/Descargas
  • Resumen
    593
  • PDF (Català)
    274

Métrica