Repertori d'aliments en el Tirant lo Blanch: E dinaren-se ab molt gran plaer
DOI:
https://doi.org/10.7203/tirant.12.3421Palabras clave:
Alimentació, menjar, nodriment, cuina, Tirant, Martorell.Resumen
El propòsit d’aquest treball és donar compte del repertori d’aliments contingut en el Tirant lo Blanc o, per dir-ho en termes prestats de Josep Pla i el seu clàssic El que hem menjat, el que mengen (i beuen) els personatges de la nostra novel·la de cavalleries. No es tracta, doncs, d’observar cap mena de ritual a taula ni tampoc de reflexionar sobre processos de preparació culinària, sinó que pretenem de centrar-nos específicament en una recopilació el més exhaustiva possible de les carns, els llegums, les fruites o les begudes que serveixen per al nodriment de Tirant, Carmesina i la resta de personatges com a mostra aproximativa dels hàbits d’alimentació del segle XV, especialment pel que fa a la noblesa.Descargas
Descargas
Cómo citar
-
Resumen303
-
PDF (Català)212
Número
Sección
Licencia
Todos los documentos incluidos en OJS son de acceso libre, y propiedad de sus autores según licencia Creative Commons 4.0 Attribution International: