Trameses

Necessiteu Vés a l’inici de sessió o Registrar per fer una tramesa.

Llista de verificació per preparar trameses

Com a part del procés de la tramesa, els autors/ores han de verificar que compleixen totes les condicions següents. En cas que no se segueixin aquestes instruccions, les trameses es podran retornar als autors/ores.
  • La petició no ha estat publicada prèviament, ni s'ha presentat a una altra revista (o s'ha proporcionat una explicació en Comentaris a l'editor).
  • El fitxer enviat està en format OpenOffice, Microsoft Word, RTF, o WordPerfect.
  • S'han afegit adreces web per les referències on ha estat possible.
  • El text té interlineat simple; la mida de font és 12 punts; s'usa cursiva en comptes de subratllat (exceptuant les adreces URL); i totes les il·lustracions, figures i taules estan dins del text en el lloc que els correspon i no al final del tot.
  • El text compleix els requisits estilístics i bibliogràfics indicats a les Normes per a autors/es, que es poden trobar en Quant a la revista.

  • Si està enviant a una secció de la revista que es revisa per parells, ha de assegurés que les instruccions en Assegurant una revisió a cegues) han estat seguides.

Directrius per a l’autor/a

a) Compromís d'originalitat

Els autors es comprometen a enviar textos originals que no hagin estat publicats amb anterioritat ni estiguen sent considerats en altres publicacions.

 

b) Procediment de presentació dels textos

Els articles podran estar redactats en castellà, català o anglès.

Els textos originals es presentaran en dos arxius en format Word.

Un arxiu es denominarà amb els cognoms del primer autor i el número 1. Per exemple, FERRER_HERNANDEZ1.doc. Inclourà el títol de l'article (en castellà, català o anglès) a l'encapçalament i el text, sense cap dada personal de l'autor o autors, ni comentari o referència que permeti identificar-los, a fi de garantir el seu anonimat davant els avaluadors.

L'altre arxiu es denominarà de la mateixa manera, però amb el número 2. Per exemple, FERRER_HERNANDEZ2.doc. Aquest text inclourà les següents dades:

-Títol Del text (en castellà, català o anglès).

-Autor: Nom i cognoms, institució acadèmica a la qual pertany, adreça de correu electrònic i adreça postal. En cas d'autoria col·lectiva, es faran constar les dades precedents per a les persones participants, en l'ordre de signatura de l'article.

-Dos Resums de l'article (en castellà o català i anglès), d'unes vuit línies cadascun.

-Cinc Paraules clau (en castellà o català i anglès), com a màxim.

-El Correu electrònic de contacte.

c) Format i presentació

El format dels textos presentats seguirà els següents criteris:

- Mida de pàgina A-4; marges de 1 polzada (2,54 cm.).

- Text justificat; tipografia times 12 punts; interlineat d'1,5 línies.

- Notes al peu (mai al final de l'article), numerades correlativament amb números aràbics, amb tipografia Times 10 punts i interlineat 1 línia. En general, les notes no podran excedir un màxim de 60 paraules. S'evitaran les notes que només continguen cites bibliogràfiques.

- No hi haurà encapçalat ni peu de pàgina, ni numeració de les pàgines; s'evitaran també els tabuladors.

- Per als subtítols s'utilitzarà lletra negreta. En general, es proposa una certa austeritat tipogràfica, que faciliti el maquetat posterior del text cas de ser publicat.

- L'extensió serà lliure.

d) Cites

Les cites de menys de tres línies apareixeran en el paràgraf normal, entre cometes. Les cites de més de tres línies han d'aparèixer en paràgraf a banda, sense cometes i en lletra rodona, amb una polzada de sagnat i mida 11. Totes les cites han de ser convenientment referenciades.

e) Referències bibliogràfiques

En general, s'utilitzaran preferentment les normes APA. En qualsevol cas, també es podran utilitzar els següents criteris.

Per a les referències de les publicacions i de les cites que apareixen en el cos del text es seguiran els criteris següents:

- Cita de l'autor d'una publicació (Trías 2003). Si es vol fer referència a la pàgina concreta (Trías 2003: 50). Si s'esmenta més d'una obra publicada al mateix any pel mateix autor es posposa una lletra minúscula a l'any com ordinal (Trías 2006a; 2006b). Si es volen incloure les pàgines concretes de les obres publicades en el mateix any s'ha d'indicar així: (Trías 2006a: 55; 2006b: 37). Si es volen citar dues publicacions del mateix autor però en diferent any (Trías 2003; 2006).

- Si la referència és a una obra quan el nom de l'autor ja apareix en la frase, s'inclou només la data de l'obra: "La poesía de Goethe, segons Trías (2006), es caracteritza ...".

Quan es vol citar a dues o tres autors d'una publicació apareixeran tots els noms: (Alemany, Trías i Larriera 2004). Si la publicació ha estat escrita per més de tres autors (Trías et al. 1995).

En el cas d'una reedició molt allunyada en el temps de la publicació original pot especificar aquesta última entre claudàtors per facilitar al lector la comprensió de la cronologia de les publicacions; una reedició moderna del text de Kracauer es pot citar com (Kracauer [1930] 2007), però no és imprescindible.

- En el cas de llibres en format electrònic, es facilitarà la localització del text referenciat mitjançant la indicació de capítol, epígraf, etc.

f) Bibliografia

Les referències citades s'han de consignar en un apartat final, titulat 'Bibliografia citada', d'acord als models següents:

- Les referències s'ordenaran alfabèticament, segons el cognom de l'autor. En cas que hi hagi més d'una referència d'un mateix autor, s'ordenaran cronològicament i el cognom i les inicials del nom es repetiran en cada cas. En cas de referències d'un mateix autor i any s'afegirà a l'any una lletra minúscula com ordinal, com ha estat comentat supra. exemple:

Trías, E. 2003. Lógica del límite. Barcelona: Círculo de Lectores.

Trías, E. 2004. “La transparencia del límite”, en Er. Revista de Filosofía, núm. 33, 2004, pp. 75-90.

Trías, E. 2006. La edad del espíritu. Barcelona: Debolsillo.

- En funció del tipus de publicació s'establiran els següents criteris:

I. Llibres o monografies

Realitzats per un autor: Cognom, Nom. Any de publicació. Títol en cursiva. Lloc de publicació: Editorial.

Trías, E. 2000. Ética y condición humana. Barcelona: Península.

Realitzats per dos autors: Cognoms, Nom del primer autor, preposició (i / i), cognoms i nom del segon autor. Any de publicació. Títol en cursiva. Lloc de publicació: Editorial.

Requejo, F. y Trías, E. 1991. Teoría crítica y estado social. Barcelona: Anthropos.Edicions d'un llibre: S'ha d'indicar l'edició quan és diferent de la primera si es tracta d'una veritable edició, és a dir, un text revisat i modificat i no una simple reimpressió del material. Cognoms, nom, l'abreviatura d'editor ( "comp." Si és en espanyol; "ed." Si és en anglès) o el seu plural ( "comps."; "Eds."). Any de publicació. Títol (cursiva). Lloc de publicació: Editorial.

Adorno, Th. W. comp. 1972. La disputa del positivismo en la sociología alemana. Barcelona: Grijalbo.

Si s'esmenta el capítol d'un llibre: Cognoms, Nom de l'autor del capítol. Any de publicació. "Títol del capítol de llibre entre cometes". Abreviatura de pàgines (pp.) Primera pàgina-última pàgina, preposició (a / in) Autor. Títol de l'obra en cursiva. Edició. Lloc de publicació: Editorial. Per exemple:

Trías, Eugenio.  2007. “Concordia y violencia: una reflexión filosófica para el mundo de hoy”. Pp. 95-112, en Marcelino Agís, Carlos Baliñas y Jesús Ríos (eds.): Sobre libertad y seguridadEn torno a Thomas Hobbes. Santiago de Compostela: Universidad de Santiago de Compostela.

II. Revistes o publicacions seriades

Revistes: Cognoms, Nom de l'autor de l'article. Any de publicació. "Títol de l'article entre cometes". Nom de la revista en cursiva, nº de la revista: casa de l'article- pàgina final.

Trías, Eugenio. 1990. “Arte y estética en el otoño de la modernidad”. Letras de Deusto, vol. 20, núm. 47: 37-56.

Articles de magazines i diaris: Cognoms, nom. Any de publicació "Títol de l'article entre cometes". Nom de la revista en cursiva, dia i mes.

Trías, Eugenio. 1995. “Un horror sin final”. El País, 28 de marzo.

Diccionari: Nom del Diccionari en cursiva. Any. Edició. Lloc de publicació: Editorial. Abreviatura s. v. (Sub voce) i l'entrada referenciada.

III.Recursos electrònics

En el cas dels recursos electrònics (revistes i llibres digitals, pàgines web, blogs, etc.) ha de referenciar l'obra citada i l'adreça d'accés (URL). exemple:

Trías, Eugenio. 2004. “Conversaciones”, en DC Papers, revista de crítica y teoría de la arquitectura, núm. 12, en: http://dialnet.unirioja.es/descarga/articulo/3987632.pdf

IV.Películas

Es citarà el director, l'any, el títol original en cursiva i, si escau, el títol amb el qual s'ha distribuït en espanyol. Si fos necessari, es farà constar si es tracta d'edicions remasteritzades, etc.

Robert Wiene. 1920. Das Cabinet des Dr. Caligari.

Billy Wilder. 1950. Sunset Boulevard (El crepúsculo de los dioses).

Francis F. Coppola. 1979. Apocalyse Now (versión remasterizada, 2001).

V.Imàtges

Les imatges s'inclouran en el text, però a més es remetrà una còpia de qualitat, en format TIFF o JPG, amb una resolució mínima de 300 punts per polzada.

Les imatges es presentaran en fitxers TIFF o JPEG, de forma independent (un per cada fitxer), indicant clarament el seu numeració en el nom de l'arxiu. Han de numerar correlativament en el mateix ordre en què apareixen en el text amb guarismes aràbics (Figura 1). L'autor indicarà en el text on s'ha d'inserir la il·lustració o si és indiferent la seva col·locació.

La qualitat de les il·lustracions no ha de ser inferior a 600dpi per reproduccions en blanc i negre; en color, 2.400 dpi. Les il·lustracions aniran acompanyades d'un peu o llegenda explicativa.

Si l'autor proposa una figura obtinguda d'una altra publicació ha de tenir el corresponent permís i acompanyar-lo.

g) Correcció de proves

Es farà una única correcció de proves. En la correcció només es permetran les modificacions necessàries per a eliminar les errades de la composició.

Dialogando con

Se trata de una entrevista comentada que el equipo editorial encarga a alguna persona con vinculación bien con el tema de la revista o con la personalidad entrevistada. También se pueden hacer envíos con propuestas que el consejo editorial evalúa tras la consulta a miembros del consejo asesor.

Textos invitados

Se trata de textos de formato y contenido flexible que no se corresponden con el formato artículo. La recepción de textos está abierta y se pueden hacer envíos con propuestas que el consejo editorial evalúa tras la consulta a miembros del consejo asesor.

Artículos

Se trata de textos de formato artículo (véase apartado con las directrices para los autores). La recepción de textos está abierta desde comienzos de año hasta finales de octubre. Los textos de esta sección son evaluados por el sistema de pares ciegos por expertos en la material preferentemente externos al IUCIE. Se pueden hacer propuestas sobre monográficos que el consejo editorial evalúa tras la consulta a miembros del consejo asesor.

Reseñas

Se trata de reseñas de libros, artículos, congresos, encuentros académicos, exposiciones, conciertos, etc. de los dos últimos años. El texto debe tener una extensión entre 2 y 5 páginas que comenten el contenido de los mismos. La recepción de textos está abierta y se pueden hacer envíos con propuestas que el consejo editorial evalúa.

Declaració de privacitat

Els noms i adreces de correu-i introduïts en aquesta revista s'usaran exclusivament per als propòsits declarats per aquesta revista i no estaran disponibles per a cap altra finalitat ni persona.