Los elementos fonéticos e interactivos en el lenguaje de los cuentos populares de España

Autors/ores

  • Anna Bakánova Universitat Estatal M.V. Lomonósov de Moscú

DOI:

https://doi.org/10.7203/qfilologia.19.5195

Resum

L'estudi lingüístic dels textos folklòrics ens permet analitzar un material molt variat i oferir un enfocament multidisciplinari, tant des del punt de vista teòric com a pragmàtic. Seguint les tradicions gramaticals i folclòriques se sol estudiar les particularitats fonètiques, lèxiques, morfològiques, sintàctiques, així com els elements poètics, didàctics, psicològics i interactius. Al component fonètic entre els altres nivells d'anàlisis se li atribueix un paper molt especial. Solen traspassar el temps i gravar en la memòria col·lectiva els elements fonètics conservats en el joc de paraules, repeticions, pleonasme, triplicació màgica, onomatopeia, així com, en fraseologia i endevinalles, ús de les interjeccions i fórmules rimades, i moltes altres tècniques interactives que serveixen per a l'acostament dels contes a l'auditori i marquen un atractiu pintoresc i popular propi de cada regió.


Paraules clau: textos folklòrics; elements fonètics; enfocament multidisciplinari; fórmules rimades; tècniques de memorització.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Anna Bakánova, Universitat Estatal M.V. Lomonósov de Moscú

--

Descàrregues

Publicades

2014-12-20

Com citar

Bakánova, A. (2014). Los elementos fonéticos e interactivos en el lenguaje de los cuentos populares de España. Quaderns De Filologia - Estudis Lingüístics, 19, 245–260. https://doi.org/10.7203/qfilologia.19.5195
Metrics
Views/Downloads
  • Resum
    498
  • PDF (Español)
    2686

Metrics