Sobre la revista

Focus i abast

Informació general

  • La revista Estudis Filologics i de Traducció (EFIT) és una publicació científica d’accés lliure en OJS, amb periodicitat anual, que difon investigacions originals dins de l’àmbit de la filologia i de la traducció.
  • Cada número de la revista serà editat, com es recull en les normes, per doctorands de la Universitat de València.
  • La revista està dirigida a investigadors novells de filologia i de traducció en múltiples llengües, com es manifesta en la llengua dels seus articles.
  • La revista compta amb un Comité de Redacció i un Comité Científic, ambdós constituïts en la seua majoria per investigadors aliens a la Universitat de València.
  • La revista compta amb avaluadors externs especialistes en cada volum, membres del Comité Científic i altres especialistes aliens al dos comités.
  • El procés de revisió és per parells, sistema d’avaluació doble cec.
  • Tal i com es recull en les normes, el 80% dels articles de cada volum correspon a investigadors externs a la Universitat de València. Més del 90% dels autors són aliens a l’organització editorial de la revista.
  • La periodicitat de la revista és anual.
  • Tots els articles inclouen un resum i paraules clau en diverses llengües; l’anglés haurà de ser una de les llengües obligatòriament.
  • En OJS, les metadades de cada article i cada volum apareixen en tres llengües : castellà, català i anglés.

 

Procés d'avaluació d'experts/ertes

Procés de revisió per parells

  • El procés de revisió dels articles per a cada volum de la revista es gestiona des del Comité d’Edició d’EFIT.
  • Els articles han de ser investigacions originals de qualitat científica i seran sotmesos a un procés d’avaluació per parells (doble cec) per avaluadors externs proposats pels editors de cada volum, segons l’àrea d’especialitat.
  • Els avaluadors emetran un informe d’avaluació proporcionat pel Comité d’Edició d’EFIT.
  • Tots els articles han d’ajustar-se a les normes d’edició d'EFIT.
  • Una vegada finalitzat el procés de revisió, el Comité d’Edició comunicarà per escrit als autors la decisió final motivada i els remetran els dictàmens dels experts per realitzar els canvis oportuns (si escau).
  • Com es recull en les normes, l’avaluació negativa de l’article per part dels dos revisors comporta la no publicació de l’article en el volum.
  • En cas de discrepància entre els revisors, el Comité d’Edició d’EFIT enviarà l’original a un tercer revisor, que pot ser membre del Comité Científic o del Comité de Redacció (o qualsevol altre especialista proposat).

 

Política d’accés obert

Aquesta revista proveeix accés lliure immediat al seu contingut sota el principi que fer disponible gratuïtament investigació al públic recolza un major intercanvi de coneixement global.

 

 

Espònsors

 

Història de la revista

Aquesta revista dedicada als estudis filològics i de traducció va nàixer l'any 2019, fruit de la inquietud d'un grup de doctorands de la Universitat de València, entre ells la Dra. Beatriz Reverter Oliver i Pedro Fernández Requena, comptant amb l'amable ajuda del Dr. Sergio Maruenda-Bataller. El principal objectiu va ser sempre la creació d'un espai càlid de promoció i divulgació de les investigacions entre els investigadors novells: principalment, estudiants de màster i doctorands que eestan començant la seua carrera acadèmica.

La revista compta amb un equip de direcció compost pel Director Pedro Fernández Requena i per la Secretària de Redacció Beatriz Reverter Oliver, càrrec de confiança del Director, a més de amb un Comité Científic format per especialistes externs d’abast internacional sense vinculació institucional amb la revista. A més a més, es compta amb un Comité de Redacció integrat per vocals de tots els departaments de la Facultat, així com un nombre igual de membres externs.

El principal objectiu d’EFIT és la publicació de números consecutius de caràcter pluridisciplinar, l’edició de la qual està a càrrec de doctorands de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació. El seu format és online amb vista a assegurar una major difusió. Aquesta publicació està vinculada a la Facultat de Filologia en el domini d’accés obert (OJS).

Els volums compleixen amb els criteris de l’ANECA sobre la qualitat de les revistes científiques. El percentatge d’articles d’investigació supera el 80% i comuniquen resultats d’investigació originals. D’altra banda, més d’un 80% dels autors són externs al Comité Editorial i a l’organització de la revista. A més, les propostes de publicació rebudes són revisades i informades per dos avaluadors externs, atenent al sistema de revisió doble cec. Així mateix, la nostra revista té una periodicitat anual.