Bo per a menjar. Alimentació i salut en temps de sobreinformació

Autors/ores

  • Gonzalo Casino Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (Espanya).
  • Montserrat Rabassa Institut d’Investigació Biomèdica Hospital Sant Pau de Barcelona (Espanya).

DOI:

https://doi.org/10.7203/metode.11.19796

Resum

Per a la majoria de la població mundial, menjar ja no és el que era fa només unes poques dècades. La diversificació i globalització de l’oferta alimentària, la industrialització del menjar i l’abundància d’informació han simplificat aquest acte quotidià i, alhora, l’han complicat. Mai com ara havia estat tan fàcil menjar bé i menjar malament. La prova està en el fet que l’obesitat i el sobrepès han deixat de ser un problema exclusiu dels més rics, mentre que les mancances nutricionals no afecten únicament els més pobres. La innovació del nostre temps és que tots dos problemes, la sobrealimentació i la desnutrició, coexisteixen no sols en països i ciutats, sinó en una mateixa família i fins i tot al llarg de la vida d’una persona.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografies de l'autor/a

Gonzalo Casino, Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (Espanya).

Responsable de Transferència del Coneixement del Centro Cochrane Iberoamericano i professor de Periodisme científic i de dades en la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (Espanya). Dirigeix el projecte Nutrimedia i publica des de 1999 el blog  Escepticemia.

Montserrat Rabassa, Institut d’Investigació Biomèdica Hospital Sant Pau de Barcelona (Espanya).

Doctora en Alimentació i Nutrició, dietista-nutricionista, tecnòloga dels aliments i Màster en Desenvolupament i Innovació dels Aliments. És investigadora postdoctoral Sara Borrell del Centro Cochrane Iberoamericano, Institut d’Investigació Biomèdica Hospital Sant Pau de Barcelona (Espanya). Coordinadora científica de Nutrimedia i de projectes relacionats amb la millora de les recomanacions nutricionals i alimentàries del Centro Cochrane Iberoamericano.

Descàrregues

Publicades

2021-01-21

Com citar

Casino, G., & Rabassa, M. (2021). Bo per a menjar. Alimentació i salut en temps de sobreinformació. Metode Science Studies Jornal, (11), 104–105. https://doi.org/10.7203/metode.11.19796
Metrics
Views/Downloads
  • Resum
    617
  • PDF
    421

Número

Secció

Bo per a menjar. Alimentació i salut en temps de sobreinformació

Metrics