Corporate Language Policy Change: The Trajectory of Management Discourse in Japan, the oppressed or the oppressor?
DOI:
https://doi.org/10.7203/qfilologia.11.5059Paraules clau:
política lingüística, torn de paraula, negoci, poder, globalitzacióResum
Aquest treball presenta els resultats d’un cas d’estudi qualitatiu que investiga la interacció en una reunió mantinguda en la filial japonesa d’una empresa multinacional dels EUA. Hi participen el president de la companyia, els directius i altres membres de recursos humans. Les dades recollides procedeixen d’una reunió intercultural de gestió i de les entrevistes i els intercanvis de correus electrònics entre els participants. Primer investiguem els canvis sociopolítics que s’han produït en el món de l’empresa al Japó, els quals han donat lloc a la tria de l’anglés com a llengua corporativa oficial en els contextos de recerca. Les dades indiquen que el nivell de domini de l’anglés com a llengua corporativa oficial pot haver determinat la relació jeràrquica en l’organització. Posem l’èmfasi en els efectes del context institucional, incloent-hi la relació de poder organitzativa i la decisió al voltant de la política lingü.stica corporativa, i en la freqü.ncia del torn de paraules entre els participants. A més a més, el treball suggereix una bidireccionalitat entre la freqüència del torn de paraula i la imatge de superioritat o inferioritat en l’organització.
Descàrregues
Descàrregues
Publicades
Com citar
-
Resum265
-
PDF (Español)161
Número
Secció
Llicència
Este obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 4.0 Internacional.
Tots els documents inclosos a OJS són d'accés lliure i propietat dels seus autors i/o institucions editores, i per tant, qualsevol acte de reproducció, comercialització, comunicació pública o transformació total o parcial necessita el consentiment exprés i escrit d'aquests.
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).