Els «personatges de carn i ossos». Domènec Guansé i els gèneres biogràfics
DOI:
https://doi.org/10.7203/caplletra.75.26828Paraules clau:
Domènec Guansé, biografia, crítica literària, novel·la, públic, Pompeu FabraResum
El present article ressegueix l’atenció crítica de Domènec Guansé pels gèneres biogràfics al llarg dels anys vint i trenta del segle xx. D’una banda, s’hi analitzen els avantatges en termes de mercat editorial i de públic derivats de la incorporació de modalitats prosístiques en voga a Europa com les biografies novel·lades. De l’altra, s’hi consideren les relacions que aquests gèneres estableixen amb la novel·la, especialment pel que fa a l’obertura potencial de noves vies creatives que se situen en espais limítrofs entre la ficció i la no ficció. Finalment, es comenta la primera incursió biogràfica de l’autor, una obra dedicada a Pompeu Fabra que apareix el 1935.
Descàrregues
Descàrregues
Publicades
Com citar
-
Resum186
-
PDF261
Número
Secció
Llicència
L’autor o autora que adrece un treball a la redacció de Caplletra perquè siga publicat ha de ser el titular legítim dels drets d’explotació. La legitimació per a la publicació del treball ha d’incloure també les imatges, les taules, els gràfics i altres materials que puguen complementar el text, amb independència de si n’és l’autor o autora.
Copyright: En publicar el treball en la revista, l’autor o autora cedeix a Caplletra. Revista Internacional de Filologia els drets d’explotació (reproducció, distribució i comunicació pública), tant per a l’edició impresa en paper com per a la versió electrònica, que serà accessible mitjançant la xarxa Internet.
Tots els treballs publicats en Caplletra es troben sota una llicència Creative Commons del tipus Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0.
RESPONSABILITAT
Caplletra. Revista Internacional de Filologia no s’identifica necessàriament amb els punts de vista mantinguts en els treballs que publica.
Caplletra. Revista Internacional de Filologia declina tota responsabilitat derivada de qualsevol vulneració eventual dels drets de propietat intel·lectual que pogués ser duta a terme pels autors.