Inanició, fartades i trastorns de la conducta alimentària en l'escriptura de dones contemporània
DOI:
https://doi.org/10.7203/qdfed.27.25729Paraules clau:
literatura, estudis de gènereResum
La relació de la dona amb el menjar ha sigut (mal)interpretada
des del principi de la història d'Occident, sovint equiparant erròniament
amb la vergonya, el pecat i la transgressió. Per tant, escriure sobre la relació
de la dona amb el menjar i, en particular, sobre els trastorns
alimentaris en la ficció, les autobiografies i els relats no consisteix simplement a descriure
els símptomes d'aquestes patologies i la rutina diària de les protagonistes;
també significa escriure sobre qüestions complexes d'identitat i sobre el jo, el cos
femení, les normes i comportaments socials i reflexionar sobre l'angoixa de les dones davant els seus rols de gènere. Com es recull en aquest número especial, el retrat dels trastorns alimentaris en les
dones de tot el món aborda aquestes complexes qüestions i la manera en què les
les dones han discutit les seues ansietats cap a les identitats i els rols socials a través de la seua relació amb el cos i el menjar.
Descàrregues
Descàrregues
Publicades
Com citar
-
Resum411
-
PDF (Español)574
Número
Secció
Llicència
Este obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 4.0 Internacional.
Tots els documents inclosos a OJS són d'accés lliure i propietat dels seus autors i/o institucions editores, i per tant, qualsevol acte de reproducció, comercialització, comunicació pública o transformació total o parcial necessita el consentiment exprés i escrit d'aquests.
________
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).