“Estàs rebutjant la teua feminitat!”: La mujer comestible de Margaret Atwood i la relació femenina amb el menjar
DOI:
https://doi.org/10.7203/qdfed.27.25745Paraules clau:
Margaret Atwood, referent absent, estudis animals, trastorn alimentariResum
L'autora canadenca Margaret Atwood ha utilitzat nombroses vegades als seus personatges femenins i la seua relació amb el menjar per a condemnar el que les dones pateixen. No obstant això, va anar en la seua primera novel·la, La mujer comestible (1969), en la qual va portar aquesta idea al límit i va utilitzar el trastorn alimentari que pateix el seu protagonista, començant amb l'anorèxia i acabant amb una mena de canibalisme en ser incapaç d'ingerir menjar, per a denunciar la pressió social que pateixen les dones. En aquest article argumente que el rebuig que sent la protagonista cap al menjar, especialment aquella que prové d'éssers vius, es pot estudiar com una denúncia des de la perspectiva dels estudis animals i el concepte del referent absent proposat per Carol J. Adams (1990).
Descàrregues
Descàrregues
Publicades
Com citar
-
Resum762
-
PDF (Español)762
Número
Secció
Llicència
Este obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 4.0 Internacional.
Tots els documents inclosos a OJS són d'accés lliure i propietat dels seus autors i/o institucions editores, i per tant, qualsevol acte de reproducció, comercialització, comunicació pública o transformació total o parcial necessita el consentiment exprés i escrit d'aquests.
________
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).